سیکس پک یا همان شکم شش تکه در بین بدنسازان، طرفداران زیادی پیدا کرده است. گروهی از عضلات دوتایی مانند عضلات راست شکمی، به صورت عمودی در طرفین دیواره جلویی شکم قرار دارند. هنگامی که این عضلات به قدر کافی پرورش یابند، برجسته شده و در صورت نبودن چربی اضافه ای در زیر پوست آن ناحیه، به صورت شش تکه در قسمت شکم و بالای شکم دیده می شود.
بهترین تمرینات ورزشی برای ساخت سیکس پک
- تمرینات کاردیو و ورزش هوازی
- پلانک
- دراز نشست
- حرکات شکمی با دمبل
برنامه غذایی بدنسازی برای سیکس پک
برای ساخت سیکس پک و شکم عضله ای، باید ورزش و رژیم غذایی مناسب را در کنار یکدیگر داشت. در ادامه به معرفی نکاتی درباره یک برنامه غذایی مناسب برای ساخت سیکس پک می پردازیم.
مصرف منابع پروتئین فراوان
طبق مطالعات انجام شده مصرف پروتئین از طریق القای احساس سیری بیشتر و کنترل اشتها، باعث کاهش وزن افراد و افزایش رشد عضلات شده است. این مطالعات نشان داده است که تنها با افزایش 15 درصدی مصرف پروتئین، افراد کالری کمتری مصرف کرده و دچار کاهش وزن و چربی بیشتری شده اند.
همچنین مصرف پروتئین بعد از ورزش، باعث ریکاوری عضلات و همینطور بازیابی و بازسازی بافت های عضلانی می شود. مواد پروتئینی برتر برای مصرف شامل موارد زیر می شود:
- مرغ
- تخم مرغ
- گوشت
- لبنیات
- حبوبات
- آجیل
مصرف کافی کربوهیدرات های پیچیده سالم
خیلی از افراد فکر میکنند برای کاهش چربی بدن، مصرف کربوهیدرات ها ممنوع است. این در حالی است که کربوهیدرات ها به خصوص انواع پیچیده آن در دوران بدنسازی افراد نقش بسیار مهمی دارند. غلات سرشار از فیبر و کربوهیدرات های سالم هستند که برای عضلات شما مانند سوخت عمل می کنند. بهترین کربوهیدرات ها برای قرار گرفتن در رژیم غذایی شما، انواع ماکارونی، نان سبوس دار و همینطور برنج قهوه ای هستند.
مصرف فراوان فیبر در مواد غذایی
وارد کردن خوراکی های غنی از فیبر به رژیم غذایی فرد، یکی از ساده ترین و مفیدترین روش ها برای کاهش وزن و ایجاد شکم شش تکه است. اما بیان کردن اصطلاح کاهش وزن به این معنا نیست که داشتن سیکس پک برای افراد لاغر امکان پذیر نیست. بلکه افراد لاغر هم می توانند برای داشتن یک شکم عضلانی، این نکات تغذیه ای را انجام دهند.
مصرف فیبر باعث ایجاد احساس سیری طولانی می شود. نتایج تحقیقات انجام شده درباره این موضوع نشان داده است که افزایش 14 گرم فیبر در روز، باعث کاهش کالری دریافتی به میزان 10 درصد می شود. میوه ها، غلات کامل، آجیل ها و دیگر غذاهای سیرکننده، نمونه هایی از منابع کافی فیبر هستند.
:: بازدید از این مطلب : 244
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0